Ett roligare alternativ till fredagstacosen, perfekt till mingel eller plockmat, som en del av en buffé eller om man är sugen på nåt gott till kvällsmyset.
Asiatisk skagenröra i färdiga tacoskal. Härliga smaker och festligt gott - som kan förberedas och fixas klart på 5 minuter!
Pickla rödlöken: koka upp socker, ättika och vatten och en kryddmått salt. Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i väl rengjord burk och häll på ättikslagen, stäng locken och ställ i kylen för att svalna.
Rosta sesamfröna i en torr panna. De vita fröna ska bli gyllengula. Rör i dem så att de inte bränns. Det tar ca 5 min. Låt svalna på lite hushållspapper.
Asiatisk skagenröra: Häll av räkorna om du köpt skalade. Blanda upp med majonäs, sesamolja, srirachasås, finhackad salladslök och saft från lime. Smaka av med salt.
Alla steg fram hit kan förberedas tidigare.
Innan servering: Skala bort det yttersta på gurkan och skär den i mindre tärningar.
Finhacka gräslöken.
Fyll skalen med skagenröran och toppa med picklad rödlök, rosade sesamfrön och gräslöken.
Gillar man koriander passar det väldigt fint på med.
Smaklig måltid!
Copyright © Alla rättigheter förbehållna