Asiatisk räktacos

Ett roligare alternativ till fredagstacosen, perfekt till mingel eller plockmat, som en del av en buffé eller om man är sugen på nåt gott till kvällsmyset.


Asiatisk skagenröra i färdiga tacoskal. Härliga smaker och festligt gott - som kan förberedas och fixas klart på 5 minuter!

   Ingredienser
      För 8 st

  • ett paket mini tacotubs
  • en burk handskalade räkor (540/280 gram)
    (eller skala 500 gram räkor med skal)
  • 1 dl majonäs
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk srirachasås
  • saft från 1 lime
  • 1/2 gurka
  • ett knippe gräslök
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • salt

Gör såhär


Pickla rödlöken: koka upp socker, ättika och vatten och en kryddmått salt. Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i väl rengjord burk och häll på ättikslagen, stäng locken och ställ i kylen för att svalna.


Rosta sesamfröna i en torr panna. De vita fröna ska bli gyllengula. Rör i dem så att de inte bränns. Det tar ca 5 min. Låt svalna på lite hushållspapper.


Asiatisk skagenröra: Häll av räkorna om du köpt skalade. Blanda upp med majonäs, sesamolja, srirachasås, finhackad salladslök och saft från lime. Smaka av med salt.


Alla steg fram hit kan förberedas tidigare.


Innan servering: Skala bort det yttersta på gurkan och skär den i mindre tärningar.


Finhacka gräslöken.


Fyll skalen med skagenröran och toppa med picklad rödlök, rosade sesamfrön och gräslöken.
Gillar man koriander passar det väldigt fint på med.


Smaklig måltid!

Följ mig på Instagram för ännu mer matinspiration!