Chili- & vitlöksfrästa tigerräkor

När man vill ha något gott till kvällen, fredagsbubblet eller som en del av buffén. Chili- och vitlöksfrästa tigerräkor är alltid gott!


Vitlök, chili och räkor - alltid en bra kombo!

   Ingredienser
      200 gram, ca 25 st

  • 200 gram tigerräkor, ca 25 st
  • 1/2-1 chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • hackad persilja
  • flingsalt

Gör såhär


Skala och finhacka vitlöken och hacka chilin.


Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och fräs vitlök och chili någon minut. 


Häll i räkorna och stek ytterliga ca 2 minuter tills räkorna blivit vackert rosa. Strö på lite flingsalt och hackad persilja och blanda.


Lägg upp i en skål och servera direkt, kanske med något gott bröd och aioli! 

Följ mig på Instagram för ännu mer matinspiration!