Het räkpasta med citron och persilja

En god pastarätt är aldrig fel. Den här med chili, citron och tigerräkor passar både till vardags och fest.


Pasta i en krämig sås med smak och citron, vitlök, chili och härliga tigerräkor toppad med persilja!

   Ingredienser
      För 4 portioner

  • 400 gram pasta, förslagsvis spagetti eller linguine
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite olja att steka i
  • 1/2 citron, zest och saft
  • 350-400 gram tigerräkor (scampi)
  • 2 dl grädde
  • 1 liten paket coctailtomater, ca 250 gram
  • en kruka persilja
  • salt & peppar

Gör såhär


Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna, men förkorta koktiden med en minut.


Gör under tiden såsen. 
Finhacka lök, chili och vitlök och stek tillsammans med hela coctailtomater så att lök och tomater mjuknar.
Hacka även persiljan, men låt den vara vid sidan av.


Lägg ner räkorna och stek ca 2 minuter tills de är fint rosa i färgen. Ta sedan upp räkorna och lägg åt sidan så länge.
Lök, chili och vitlök ska vara kvar i pannan.




Slå på grädden tillsammans med 2/3 av persiljan och saft och zest från 1/2 citron. Låt koka ner och koka ihop så att det tjocknar.


Smaka av med salt och peppar.


Lägg tillbaka räkorna. Häll i pastan och låt koka ihop ca 1/2 minut.


Lägg upp i en snygg serveringsskål eller direkt i tallrikar och toppa med en nypa flingsalt och resten av persiljan.


Bon apetit!



Följ mig på Instagram för ännu mer matinspiration!